Литературен форум  

Брой 2 (486), 15.01.2002 - 21.01.2002 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

Книгите

 

Леон Москона, "Новата епоха на светия дух и България"

Леон Москона, "Новата епоха на светия дух и България", "Божествена дъга", 2001

"НОВАТА ЕПОХА НА СВЕТИЯ ДУХ И БЪЛГАРИЯ" е втората книга на Леон Москона, издадена в България, след "Второто пришествие" (1998 г.). С нея започва публикуването на поредица от избрани беседи, изнесени през последните няколко години, които представляват духовна програма за възраждане на човечеството.

Опирайки се на учението на Мировия Учител Петър Дънов, Леон Москона въвежда нов модел за човека, обществото и духовния космос, основан на интеграцията на всички религии. Според автора ние се намираме в преломен момент - или да изберем пътя на духовно израстване, или да се самоунищожим. Белег за това са и големите катаклизми в света, на които сме свидетели. Те трябва да ни събудят за живот, изпълнен с любов, внимание и грижа за всички хора, както и за хармонични взаимоотношения с природата. Леон Москона вижда постигането на тази цел чрез превръщането на България в духовен център, откъдето да тръгнат новите идеи, да се разпространят по целия свят и да го преобразят.

"НОВАТА ЕПОХА НА СВЕТИЯ ДУХ И БЪЛГАРИЯ" ще бъде официално представена на 17.01.2002 г. от 17.30 часа в зала "Надежда" на Столична библиотека. Книгата може да бъде намерена в книжарниците "Елрид", ул. "Стефан Караджа" № 7а и "Астея", ул. "Пиротска" № 3.

Периодика

 

P.S.

Излезе брой четвърти на списание "P.S.". Тематично книжката е посветена на зависимостите в широкото значение на думата. Списанието акцентира върху въпросите на зависимостта на съвременния човек от набъбналото му его, на зависимостта между половете, на пристрастеността към различни пороци. Броят съдържа текстове от Маргьорит Дюрас, Елизабет Бадентер, Елизабет Биби-Жекс, Моник Желер, интервю с Юлия Кръстева и с Нина Ковачева. Паола Емилия Чичероне предлага любопитен поглед към психоанализата на къщата. Анкетата на Александра Аврамова сред млади българи, представители на различни професии и социални групи, прави опит да потърси корените на различните зависимост в съвременното ни общество. Списанието е придружено от специално приложение, разглеждащо булимията, анорексията и други хранителни смущения.

Редакцията на в. "Литературен форум" благодари на издателите на "P.S." за предоставения текст на Маргьорит Дюрас и за интервюто с Юлия Кръстева.

Българската литература

© 2001 Литературен форум