Сатирата

Държавен сатиричен театър

"Алеко Константинов"

 

 

КЪДЕ БЕШЕ СНОЩИ?

от Алън Ейкбърн

 

постановка – Иржи Менцел
сценография – Чайка Петрушева
автор на костюмите – Петя Стойкова
музикално оформление – Мариана Вълканова


участват: Христо Гърбов, Рашко Младенов, Иван Бърнев, Ани Вълчанова,
Мария Бобева, Маргарита Хлебарова

 

Франк и Фиона Фостър би трябвало да честват годишнина от сватбата си, но Фиона се прибира късно през нощта и сякаш не чува резонния въпрос на съпруга си: “Къде беше снощи?”.

Боб и Тереза Филипс имат малко дете, което не прави поразии само докато спи. Тереза не може да насмогне на белите му, а Боб дава доста мъгляви отговори на протеста й: “Къде беше снощи?”.

Уйлям и Мери Федърстоун не се питат един друг “Къде беше снощи?”, но с изненада научават, че бракът им е застрашен от изневяра.

Три семейни двойки оплитат любовния си живот. Лъжи биват прикривани зад “добри намерения”, а добрите намерения пораждат само още по-големи усложнения…

 

Алън Ейкбърн е една от водещите фигури в съвременния английски театър. Роденият на 12 април 1939г. драматург е автор на 65 комедии, 3 едноактни пиеси, 5 пиеси за деца, 2 телевизионни пиеси и 11 сценарии за мюзикъл. Изиграл е 52 роли, има над 150 постановки като режисьор и е спечелил 39 театрални награди, десет от които “Оливие” и четири “Тони”.

“Къде беше снощи?” е деветата пиеса на Ейкбърн, която го утвърждава като майстор на комедии “достъпни за всеки, който има деца, преживял е брак, развод или любовен роман”.

 

 

Сцена от Къде беше снощи. Снимка © Иво Хаджимишев

Сцена от Къде беше снощи. Снимка © Иво Хаджимишев

Сцена от Къде беше снощи. Снимка © Иво Хаджимишев

 

 

| начало | постановки | Словото | Словеса |