Slovoto

Петър Петров

Биографични бележки

Петър ПетровПетър Петров е роден на 6 декември 1978 година в гр. Враца. Завършил е "физика с английски" в Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" - Враца. По-късно се дипломира по специалностите "предучилищна и начална училищна педагогика" и "връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски".

В периода 1998-2002 г. е редактор в младежкото литературно списание "Кръг". Инициатор и участник в редица акции, пърформънси, четения в нетрадиционна обстановка. Интересите му са в областта на поезията, музиката, театъра и медиите. Бивш вокал e на рок-група "Орбелус". През 2004 г. първата му книга "Пин код: Лукчета" печели голямата награда за поетичен дебют на Националния литературен конкурс "Южна пролет" в Хасково. През 2013 г. излиза втората му стихосбирка - "Без упойка" (издателство "Изток-Запад").

 

Работил e като репортер и водещ в телевизиите Европа, Би Би Ти, Икономика, Евроком. Репортер и редактор в културната част на сутрешния блок на Българската национална телевизия. Работил e и във вестниците "Политика" и "Монитор" - ресор "Култура и медии". Бил е репортер в културното предаване "Арт трафик" по Про бг. Публикувал е като външен автор коментари и статии във вестниците "Седем" и "Делник", сп. "Свет". Бил е водещ новини в радио К2.

В момента е журналист в програма "Хоризонт" на БНР.

 

Още за него в petarpetrov.blogspot.com

 

 

 


напред горе назад Обратно към: [Петър Петров][СЛОВОТО]
© 1999-2024, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух