Slovoto

Петър Марчев

Биографични бележки

Петър МарчевПетър Марчев (1960) е автор на книгите „Цигански роман“ (награда „Южна пролет“ за най-добра дебютна белетристична книга на 1993-та), „Страната на белите негърчета“ (роман, издаден през 2000-та с конкурс на „Сорос център за изкуства“), „Творците на Казанлък“ (101 анкети, 2003) и двойната „Led Zeppelin - романът“/“Песнопойка за плешиви хипита“ (ИК „Жанет 45“, 2004). Излезе от печат и най-новата му книга "ИДЕАЛНИЯТ РОМАН или Невероятните приключения на д-р Охниминчев", която спечели конкурса "Фантастика през 100 очи" на издателство "Аргус".

Литературният сценарий по "Led Zeppelin - романът" бе отличен с първа награда в сценарния конкурс на Международния кино-фестивал "Покров 2006" в Киев.

Обича: компот от малини, „Улица Консервна“, „Stairway to Heaven“ и латиноамерикански сериали.

Оптимист: вярва, че ще намери сериозен издател за най-новата си книга - интернет-романът "К@ниб@лите"

Крие в брониран сейф членска книжка от ДКМС, свидетелство за зрелост от Поповската гимназия, диплом за стругар III разряд, диплома за завършена школа за запасни офицери, свидетелство за завършен тримесечен курс във Военната академия, диплом за инженер-химик и шофьорска книжка с изтекъл срок.

Работил е като сервитьор по морето, работник в пласмента на бирена фабрика, инженер-технолог във Военно-промишления комплекс и редактор в заводска многотиражка. От 1992-ра изкарва (част от) прехраната на семейството си като вестникар в казанлъшкия в-к „Искра“ — най-старото българско печатно издание, излизало без прекъсване от 1 юни 1924 година до днес.

 

За повече информация, справки и записвания на адрес: http://petermarchev.hit.bg

 

Или на имейл: peter_marchev@abv.bg

 


напред горе назад Обратно към: [Петър Марчев][СЛОВОТО]
© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух