Slovoto

Мила Миленова

Биографични бележки

Мила М. МиленоваМила Михайлова Миленова е родена на 18.08.1986 г. в гр. Перник. Основното си образование е получила в 7-мо ОУ "Г. С. Раковски" в паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство. Средното си образование е получила в езикова гимназия "Симеон Радев" - Перник.

В регионалните литературни конкурси "Чичо Стоян" - Перник, през 1998 получава трета награда, през 1999 печели голямата награда, а през 2000 г. - първа награда за поезия и трета за проза.

През 1999 г. е участничка в литературния конкурс на международното движение "Духовно огледало" с основна тема "Красотата на Вселената и ние частица от нея" и е поканена да участва на международната среща на детското творчество в Европейския месец на културата - Пловдив '99, където е удостоена с грамота за отлично представяне в литературното поприще.

В Националния литературен конкурс "Здравей, XXI век" й се присъжда специална награда за изявен талант в двата раздела (поезия и проза).

От Националния литературен конкурс послучай Деня на народните будители Ястребино '99 получава диплом носител на специалната награда на списание "Родна реч".

През декември 1999 г. участва в градския конкурс на тема "Наркотиците - изборът е мой", където печели специална награда.

През 2000-та година отново е участничка в литературния конкурс на сдружение "Духовно огледало" на тема "Да бъде светлина" и е удостоена с грамота за участие в празниците на изкуствата "Аполония 2000" в Созопол.

Мила Миленова има една издадена книга: Чуплива съм, издателско ателие Аб С. 2000 г. ISBN 954-737-140-1

 

 

 


напред горе назад Обратно към: [Мила Миленова][СЛОВОТО]
© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух