Slovoto

Калина Тельянова

Биографични бележки

Калина ТельяноваКалина Тельянова е родена в с. Равадиново, окр. Бургаски.

След Средно музикално училище „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, завършва Висша школа по култура в Санкт Петербург – Русия.

Авторка е на стихосбирките: „Писмо върху пясъка“ (Изд. „Христо Фотев“, София, 1999), „Предпочитам“ (Изд. ателие Аб, София, 2000), „Разпознаване“ (Изд.“Демараж“, Бургас, 2001), „Лични пространства“ (Изд.“Захарий Стоянов“ и „Св. Климент Охридски“, София, 2004) и на книги с утилитарен характер.

Нейни стихове са преведени и публикувани в Македония (сп. „Стремеж“, 2001) и в Русия (сп.“Меценат и мир“, 2004), включени са в антологии и сборници, в т.ч. в издадените в Москва „Славянска поезия ХХ – ХХI. От век на век“ (Изд. „Пранат“, 2005) и „Север - юг“ (Изд. „Время“, 2005).

Превежда от руски поезия и проза на класици и съвременни автори. Издала е лирическия сборник „Имената на любовта“ (Изд. „Демараж“, Бургас, 2002).

Като член на редакционната колегия, участва в списването на вестник „Автограф“ – съвместно издание на Съюза на българските писатели и на ИК „Перун – АР“ – Бургас.

 

За контакти: kalinatelianova@abv.bg

 


напред горе назад Обратно към: [Калина Тельянова][СЛОВОТО]
© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух