Slovoto

Пенка Бангова

Биографични бележки

Пенка БанговаПенка Бангова е родена в красивия град Попово (България), наречен от писателя Елин Пелин „Бялото градче“. Завършила е две висши образования: техническо и хуманитарно. Дипломната й работа от първия ВУЗ е призната за изобретение. Изпълнявала е длъжностите началник цех, проектант в проектантски институти, журналист на свободна практика, управител на фирма за счетоводни услуги. В момента живее в Бургас. Издала е сборниците с новели и разкази „Ключът“, „Последните дни на един егоист“ и „Великденски камбани“. Екземпляри от тях се намират в Конгресна библиотека във Вашинтон, Британска библиотека в Лондон и други.

Творби на Пенка Бангова са публикувани в руски, американски, турски, френски литературни списания и в най-авторитетните български издания. Включени са в редица литературни сборници и виртуални библиотеки, излъчвани са по Българското национално радио, радио Варна, радио Стара Загора. Книгата й „Последните дни на един егоист“ е преведена на македонски език.

Пенка Бангова е член е на сдружение „Дружество Български писател“ - Бургас и на сдружение „Бургаска писателска общност“. Удостоявана е с национални награди за белетристика.

Повече информация за автора и книгите й може да получите на сайта: www.penkabangova.com.

 


напред горе назад Обратно към: [Пенка Бангова][СЛОВОТО]
© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух