напред назад Обратно към: [Жена на прицел][Донка Петрунова][СЛОВОТО]Пролог


Манхатън, Ню Йорк, САЩ

След като резервира билет за самолета, Питър позвъни в агенцията за недвижими имоти в София. Свободният сигнал го подсети, че по това време в България е нощ. Телефонен секретар го помоли да остави съобщение. Питър се представи. Пое дълбоко въздух, за да укроти вълнението, което не му даваше мира, откакто научи истината за произхода си. Изрече кратко и ясно:

- Реших да пътувам по-рано. Надявам се дотогава да сте открили подходящ терен за къщата, която смятам да построя. Изискванията ми остават същите - парцелът да е обширен и да се намира в полите на Витоша. Цената е без значение. До скоро!

 

Финансово-брокерска къща "Доверие", София

Пламен Бакърджиев излезе от кабинета на Ачо Хинков, разтреперан от гняв и страх. Никому неизвестният доскоро полуграмотен тъпанар го държа прав до вратата. Гледаше го отвисоко, докато със садистично спокойствие му изреждаше какво ще се случи с него, ако до края на месеца не издължи отпуснатия от "Доверие" кредит.

Гневът беше лукс, какъвто в момента Бакърджиев не можеше да си позволи. Неговият бизнес беше почти разсипан, докато Ачо Хинков минаваше за един от най-богатите и влиятелни личности на България, независимо че пъпната му връв беше хвърлена в подземния свят.

Остана страхът. Той така властно обсеби Пламен Бакърджиев, че го изби студена пот, като си представи специалитетите на мутрите - счупени кости, изтръгнати езици, смачкани тестиси, избодени очи и нирядко - преждевременна визита при Свети Петър.

А му се живееше както досега - охолно, приятно, безпроблемно. Нямаше да понесе адските изтезания на мутрите. Зарече се да върне проклетите пари навреме, дори ако трябва да прегази половината свят.

 

Луксозна вила в Бояна

Кубрат Дагоров вътрешно се паникьоса, когато роклята на Рени се плъзна надолу. Дали няма да се изложи пред младата си любовница... Рени остана само по обувки на висок ток. Изваяното й тяло плавно се закърши в светлината на свещите. Устните й го зовяха пламенно. Кубрат я последва омагьосан към леглото. Надигналата се в слабините му възбуда възвърна мъжкото му самочувствие. Той, известният светски лъв, е желан от жените, защото все още е в разцвета на силите си, а не заради аристократичното си потекло и славата на преуспяващ адвокат.

Рени замърка щастливо под него. Не след дълго сластно промълви:

- Ммм... сякаш пътуваме в "Рено Меган".

След месец тя навършваше трийсет и две години. Кубрат й беше обещал изненада за рождения ден. Страстта, която младата жена разпали у него, го подтикна към категорично решение. Едно "Рено Меган" задълго щеше да заслепи Рени за разликата в годините им.

А пари? За нищо на света не би посегнал на сметката си в швейцарската банка! Но Рени можеше да бъде негова дъщеря... Ако го напуснеше, трудно би намерил друга - така млада и толкова влюбена в него жена - с която гордо да се показва на светските сбирки. Готов беше да пледира и за самия дявол, стига хонорарът да му позволи да купи бленуваната от Рени кола.

 


напред горе назад Обратно към: [Жена на прицел][Донка Петрунова][СЛОВОТО]

© 1998 Донка Петрунова. Всички права запазени!

 

 


© 1999-2020, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух