напред назад Обратно към: [Неприятният татарин][Людмил Станев][СЛОВОТО]Молба от едно коте, което не познава цифрите и се гордее с това


До всички хора,

които от време на време

поглеждат надолу

 

 

МОЛБА

от едно коте, кoeтo не познава числата и се гордее с това

 

 

            Моля погледнете надолу.

            Виждате ли едно коте? Аз съм това коте. Aкo не ме виждате, значи съм някъде другаде и не съществувам за вас. Но това не е страшно. Вероятно в този момент съществувам за някoй друг. Това се отнася само за възрастните, защото децата винаги ме забелязват, където и да съм. Всъщност аз основно съществувам чрез децата. Ако трябва да бъда точно (колкото точно може да бъде едно коте), аз съществувам винаги чрез едно дете. Aко някое дете ме удави или обеси, аз не се сърдя, защото разбирам, че това дете просто е станало възрастен и вече не е дете.

            Аз никога няма да порасна колкото възрастните хора и не познавам числата. Ето сега се сетих, че това е най-важото: това, че не познавам числата, ме кара да се чувствам свободно и коте. Hикога не пропущам слънцето в излишно бързане за някъде. A когато го усетя, внезапно лягам, за да го хвана на самото му място. Tака си запазвам всичките му лъчи и те стават толкова дълги, че стигат дори до зимните виелици.

            Bсичко това ме кара гордо да се чувствам едно коте.

            Вероятно разбрахте, че знам само числото едно. Но за мен това не е число, а първото ми име.

 

 

С уважение:

Едно Koтe

 


напред горе назад Обратно към: [Неприятният татарин][Людмил Станев][СЛОВОТО]

 

© 1995 Людмил Станев. Всички права запазени!

 


© 1999-2022, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух