напред назад Обратно към: [Петър Слабаков, който знае 3 и 300][Румяна Емануилиду][СЛОВОТО]Кирил Симеонов - художник: Той носи една пищна хулиганщина в себе си


За Петър Слабаков актьорството е второто съществувание, първото съществувание е човекът — бунтар. Ако повече хора имаше като него, чудеса щяхме да направим.

Винаги, когато съм бил със Слабака в Бургас, съм имал един пълнеж — едно усещане за пълноценно общуване. Той е като ловджийско куче, надушва нещата, не можеш да го излъжеш. Гледам го и на 80 години как му блестят очите. На такива хора очите да им гледаш, стига. Той носи в себе си една голяма пищна хулиганщина. При него предизвикателството е много по-голямо, за да го обичат всички хора.

Какви актьори имаше в Бургас, какви режисьори! Щастливци са тези, които бяха тук в комплект, заедно с Вили Цанков, Юлия Огнянова, Леон Даниел и Методи Андонов. Съдбата ги докара тук заедно. Те създадоха театралната публика. Не може човек да се размине с театъра при такива творци.

А като влезеше Слабака в Интера, застане на вратата и се провиква: „Ако има милиционери, да напуснат!“

Театрал отвсякъде! И е толкова почтено, че се е оттеглил сред природата в севлиевското село Бериево. Това спокойствие е само от добре изживян живот.

 


напред горе назад Обратно към: [Петър Слабаков, който знае 3 и 300][Румяна Емануилиду][СЛОВОТО]

 

© 2004 Румяна Емануилиду. Всички права запазени!

 


© 1999-2022, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух