напред назад Обратно към: [Полковникът - гълъб][Румяна Емануилиду][СЛОВОТО]Полковникът


Някога любимият артист и приятел на Цветана Гълъбова Георги Парцалев я нарекъл "полковник"... Прякорът, който той дал на 29-годишната самонадеяна и своенравна актриса, останал. До ден-днешен тя продължава да "носи нашивките", да "води своята армия" и да раздава команди и справедливост.

Нищо не може да я спре да изрича нередностите на глас, да прави забележки, да изказва мнение и да спори по всички житейски, политически и културни, национални и световни проблеми, да пише писма до редакции и телевизии. Изобщо – да се бърка във всичко.

Полковникът може да бъде лош, строг, но е справедлив и човечен. Това го знаят всички роднини и приятели на Цветана. Както и последната й голяма армия – цветята, дърветата, зеленчуците в градината, кучетата, котките, пилетата, кокошките и петлите, заради които тя не може да се отдели и ден от Бериево – селото, в което живеят заедно с Петър Слабаков.

Двамата са си партнирали в Бургаския театър през 1957-60 година, а 25 години по-късно се събрали отново, за да си партнират на житейската сцена.

 


напред горе назад Обратно към: [Полковникът - гълъб][Румяна Емануилиду][СЛОВОТО]

 

© Румяна Емануилиду. Всички права запазени!

 


© 1999-2022, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух