напред назад Обратно към: [Хумор][Славимир Генчев][СЛОВОТО]Добрият ученик


За да пребори агресията сред учениците, директорът на гимназията в N. приложи модерна взаимоучителна метода: нареди да провесят от тавана на физкултурния салон боксова круша, върху която всеки можеше да постави снимка на омразно същество – даскал, морук или директор, и да му се отбива, докато си излее отрицателната енергия.

Идеята бе посрещната с въодушевление.

Оборотът на близкото фотоателие многократно скочи, а единствената дисциплина, която преподаваше учителят по физкултура, стана боксът.

Отпърво упражненията се провеждаха през междучасията, но скоро стана ясно, че времето не стига, за да могат да се изредят всички желаещи, а и в инициативата се включиха даскалите, помощният персонал и самият директор. За да овладее ситуацията, той издаде заповед да се учи само през междучасията, а часовете да се провеждат във физкултурния салон.

Понеже една круша бе крайно недостатъчна, скоро от тавана на салона увиснаха толкова круши, колкото не се бяха раждали в Кюстендилския край и по времето на Майстора.

Мълвата се разпространи светаквично в града, областта и страната, а сетне в страните от ЕС, страните извън ЕС и по целия свят.

Заприиждаха делегации, за да проучат на място опита на гимназията. Даскалите зарязаха преподаването, за да могат да се справят с наплива.

Политическите сили в местния общински съвет, постигнали за пръв път консенсус, приложиха този опит в общината. Явлението се разпространи във всички обществени и жилищни сгради, училища, детски градини и ясли, както и във всички предприятия с над 50% държавна или общинска собственост.

И нали апетитът идва с яденето – поръчани бяха снимки на депутатите и министрите, на върховните, окръжните и районните съдии, на най-известните мафиоти и други публични личности.

Никой не се учуди, когато по крушите се появиха лицата на Буш и дори на Саддам, но кметът забрани това под предлог, че вече бил екзекутиран.

В един от класовете имаше добър ученик, който си седеше кротко до прозореца вляво; беше нисък на ръст, с добро поведение и отличен успех. У него нямаше и грам агресия към когото и да било, но, увлечен от общата еуфория, един ден и той посети салона, където учителят по физкултура му помогна в избора на снимка. Добрият ученик бързо усвои съответните крошета и ъперкъти и хубаво понатупа своя човек. Това му хареса и той започна най-редовно да посещава салона.

Един ден, когато срещна случайно директора пред учителската стая, добрият ученик с три светкавични удари го повали на пода, като му нанесе и няколко мощни ритника от кик-бокса.

Пред изумените родители, учители, лекари и инспектори от детската педагогическа стая (най-редовни зрители на Биг Брадър, Сървайвър.БГ и Шоуто на Слави) момчето най-чистосърдечно призна:

– Ами нали ни учехте, че наученото в училище трябва да се прилага в живота! Искате ли да видите какво съм научил?

В школото настана такъв масов тупаник, че побойниците биха могли да бъдат разтървани само от рейнджъри.

Но нашите рейнджъри по това време бяха на гурбет в Косово, Ирак и Афганистан...

 


напред горе назад Обратно към: [Хумор][Славимир Генчев][СЛОВОТО]

 

© Славимир Генчев. Всички права запазени!


© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух