напред назад Обратно към: [Жюстин Томс][СЛОВОТО]Женичка. С телефонче. Без жичка...


Едно

 

Разправят, че съвременните технологии не били за жени, правели ги нервни или дори фригидни... е, не съм съгласна, мой човек – обичам техниката и технологиите, а тя, бога ми, в ръцете на жените далеч не е купчина мъртво желязо, както твърдят по-окосмената половина от човечеството!

Освен че карам кола, без да съм я удряла още, освен че работя на компютър и не ползвам цедето (CD-to) за подложка на чашата с кафе(!), освен че доста прилично се справям с цялата бяла и черна техника у дома – вече, като Модерна Жена имам и Мобилен Телефон!

Той ми носи много наслади, далеч не го ползвам само за бизнес. Обичам да го нося, не да го подмятам из ръцете си като играчка, както правят мъжете. Просто да го нося и усещам, приятно е. Обичам да го чувам да звъни. Гледам, някои треперят от вълнение, кой ли и за какво им се обажда. Аз също се вълнувам, но бавно и достойно – чувам звъна, наслаждавам му се – звънка втори, трети път (който и да ме търси, ще почака малко), вадя го – елегантно, от дамската си чанта, поглеждам кой е – ахаа, добре, ще говоря с него, отправям нежния си показалец към бутночето "Yes" и готово!

 

Две

 

Като ми звънне чуролинката – все я търся из дамската си чанта. Такъв е хаос в нея, намирам я, едва когато търпението на този, който ме търси се е изчерпало. За добро, обаче, е умна машинка тя - помни кой ми е звънял, та мога аз да го набера, като успея да я изкопая сред купчината червила, парфюми, гримове, тефтери и други нужни и ненужни дрънкулки. Загледала съм сега по витрините едни такива чанти, готини, дето на дръжката им има специално местенце за нея, хвърлила съм им аз око, ще си взема такава. Освен това, като си разхождам новите обувки из центъра, от шума на хората, колите и трамваите наоколо не го чувам – и също изпускам важни обаждания за това, къде приятелките ми пият кафе в момента или с колко ще закъснее гаджето за среща.

Има и други, неудобни моменти...

Като звънне насред дългоочакваната петминутна целувка на главните герои на края на филма в киното, или пък точно като умира добрия, а лошия ехидно обърнал гръб напуска тихата и тъжна сцена - усещам омразата на тези около мен, да им слущавам естетическите наслади от възвишени моменти с нещо толкова тривиално... и то от глупост да забравя да го изключа...

Като звънне в редките случаи, когато ми се налага да ползвам услугите на градския транспорт – в тролея или трамвая... всички ме зяпват като кино звезда – аз, че съм си хубава, едно на ръка, ама...

Според изказването на един приятел мобилните телефони служели за избягване на личния контакт...

според мен те са за да може

шефът да те намери навсякъде и да ти се накара

гаджето да те проверява къде си

веднага да разбираш най-новите клюки

за да разбереш, като компанията се пренесе от едно в друго заведение, докато си по пътя натам

да се обадиш на 15-тата минута закъснение, че ще дойдеш след още 15

 

кое кефи

умна машинка – помни много номера, вместо теб (ако си "му ги вкарал" предварително)

виждаш кой те търси и можеш да реагираш спрямо ситуацията: например ако е старото досадно гадже – "даваш заето", т.е. "на среща съм бейби"

избираш си сам мелодийката на звънене – е, не е огромен изборът, но някои модели позволяват сам да проявиш въображение и да си "композираш"

има мобилки, които могат "да вибрират" наместо да звънят – на някои хора (дори и само мисълта за) това им доставя почти еротично удоволствие

 

кое е гадното

винаги те намират (или почти)

ако не искаш да говориш в момента – те го знаят (по сигнала)

ако не те намерят – оставят ти съобщение (на воисмейл-а)

звъни насред киното/театъра, защото забравяш да го изключиш

звъни точно като взимаш левия завой на Витошка и Солунска

звъни точно като влизаш в кабинета на шефа за важна среща

може да се извади разпечатка кой те е търсил и кого си търсил (т.е. не можеш да скриеш някои неща)

как Му викат:

 

Джесеема / Мобифона Ми

Мобилния Ми

Подвижния Ми

Хендито Ми

Тутурутката Ми

Чуролинката Ми

Клюкарника Ми

 

Жените говорят по-малко, когато шофират, защото шофират по-малко!

 

Жените говорят по-малко, защото са по-рационални, освен в случаите, когато са нерационални, т.е. когато става въпрос за козметика, мода или клюки!

 


напред горе назад Обратно към: [Жюстин Томс][СЛОВОТО]

© Жюстин Томс. Всички права запазени!


© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух