Литературен форум  

Брой 42 (483), 18.12. - 24.12.2001 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

Белокнижец Бодър
София

Дойде видовден

 

О, разумни българино! Дойде видовден! Видя се тя (или, иначе казано - настана тя, каквато настана!)! Лъсна цялата истина (разбирай - голия задник на Костов и неговите съучастници)! Велик момент в най-новото време на многострадалната ни родина! И въпреки похвалната литературна амбиция на авторите на Бялата книга, престъпно са пропуснати цял ред деяния на предходните управляващи:

 

1.Пропуснат е всеизвестният факт, че всъщност Иван Костов е лично и персонално отговорен за основаването на България толкоз близко до Византия, което води по-късно до два века и кусур "византийско влияние".

2.Не се споменава за отговорността на цялото бивше правителство за разпада на Второто българско царство.

3.Само като "престъпно нехайство" може да бъде определен фактът, че Александър Божков и Петър Жотев не са разкрити като истинските виновници за турското робство (пфу... грешка на езика, исках да кажа - "османското влияние").

4.Петър Стоянов и Елена Костова не са разкрити като истинските вдъхновители на изгонването на Александър Батенберг от България.

5.Не се разкрива ролята на цялото престъпно синьо правителство за ограбването на многострадалния ни народ от 1878 до 1945 година.

6.Не е посочен също физическият убиец на Александър Стамболийски и малкия Пепи - става въпрос за Емануил Йорданов.

7.Реалните убийци на българските войници през Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни също не са разобличени!

8.Иван Костов е пощаден и в ролята му на вдъхновител и подбудител на "Народния съд".

9.Нищо не се казва за гибелната роля на Жотев в национализацията и колективизацията. Кръвопиецът Емануил Йорданов не е предаден на съд за хилядите избити без съд и присъда у нас.

10.Емма Москова не е унищожена като единствената виновна за неиздаване на поредното издание на трудовете на другаря Живков.

11.Надежда Михайлова не само че не е обесена, но продължава да ходи без фередже. А кой, освен нея, е виновен за загубата на пазарите ни в арабския свят, ислямския фундаментализъм и атентатите от 11 август? Кой друг подклажда агресията на военнолюбците от САЩ? Кой организира войните в Чечня, Косово, Близкия Изток, Македония?

12.Не е посочен реалният виновник за обгазяването на българския бряг на Дунава от румънски заводи - а именно Евдокия Манева.

И още, и още... Но, въпреки всичко, началото е поставено! Днес - Бяла книга, утре - бели вестници! Цялата преса трябва да бъде задължена със закон да пише единствено и само за престъпленията на Иван Костов и неговата клика! Очаквам и следващата положителна стъпка - главният прокурор да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността "Цар"!

С вяра в "Новото време" и "светлото бъдеще"

Искренно ваш

Българската литература

© 2001 Литературен форум