напред назад Обратно към: [As sam balgarka i Edna balgarka][Кева Апостолова][СЛОВОТО]БЪЛГАРКА - 6. АЛБЕНА. Бени


По едно време мъжът ми хем не можеше, хем не ми даваше с други. Семейството ни беше в криза. Не ми давá, не ми давá, после аз престанах да го питам и семейството ни се оправи. Но той разбра. От обида и безсилия си удря тялото в стената. Не само главата - цялото тяло. Засили се и бум в стената, бум в стената, добре че къщата не падна..., докато изпадна в кома. Тогава така съм се мразела... Като го изписаха от болницата пак си се заобичах - то кого да обичаш в тоя свят, ония похотливци ли? Ама...Здрава съм, морал-морал, ама я спри едно искащо тяло, спри го да те видя!... Спри природата. А тялото е природа.Как ще съм нимфоманка, как ще съм нимфоманка. Нимфоманките го правят по сто пъти на ден, а аз веднъж на сто години, а се е случвало и по-малко от веднъж. Ей, лоши хора,бе, ей, българино, голям турчин си. Нимфоманка!

Мъжът ми замина за Средна Европа. Как за Балканите, как за Балканите, е не е заминал за Балканите. Човекът чакá, чакá и като Средна Европа не дойде в България, България се запъти към Средна Европа.

В Средна Европа много сено. Започна да събира сено. Доходно, чист въздух, ама собственикът обичал да се въргаля в сеното. С работника си. И да видите чудо. Мъжът ми, докато въргалял на залез шефа си в сеното, надделяло онова мъжкото му, се сетил за мен. Á веднъж,á втори път... И ми се обади снощи по телефона.Вика " Обичам те, искам те, идвам си, първото ще кръстим на теб, второто на мен". Кой, бе, какво, бе, кого, бе? - крещя на слушалката, а той - "децата ни, имаме нужда от деца, из кръвта ми тичат деца, тебе искам, само тебе". И като нищо ще си дойде. Защо да си дойде бе, защо да си дойде. А Тони?

Кой е Тони ли? О, Тони! Тони прилича на мъжа ми, сякаш една майка ги е раждала. Очи кривогледи, рамене - едното нагоре, другото надолу, походка пети-пръсти, пети - пръсти, пружинира като мъжа ми. Като мъжа ми мънка, като мъжа ми се стряска на сън, като мъжа ми не може, даже повече от мъжа ми не може, но не е мъжа ми!

Тони вика, че ако се събера с мъжа ми, и тримата сме щели да попаднем в криминалната хроника. Щял да убие първо себе..., не, първо мъжа ми още на гарата като слиза от влака, после мен, и накрая себе си.

Ей така ме гледате жива, здрава, нормална като вас, приказвам ви, а утре може и да ме четете по вестниците...

Ми, чудо голямо. И без това съм толкова уморена... Ама ми е жал за Тони. Да си отиде толкова млад... Да падне от куршум и то не геройски за Родината, а за мен!...

Що се подценяваш бе, Албено, Бени? Що да не умре един Тони за една Албена Иванова Стоянова тире Драганова?... Ми, да мре. Той иска, не ти.

Аман бе, в тая държава всичко живо иска да мре!

 


напред горе назад Обратно към: [As sam balgarka i Edna balgarka][Кева Апостолова][СЛОВОТО]

© Кева Апостолова. Всички права запазени!

 


© 1999-2022, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух