напред назад Обратно към: [български народни песни][СЛОВОТО]Белиградо що ми се белеит


Белиградо що ми се белеит?

Имат нещо, за тва се белеит -

во него йе Мара Белоградка,

лице имат како йесно сънце,

очи имат како църно грозье,

вежи имат како пиявици,

гърло имат како месечина -

за то а се Белиград белеит.

 


напред горе назад Обратно към: [български народни песни][СЛОВОТО]
© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух