напред назад Обратно към: [български народни песни][СЛОВОТО]Шинка на вода торнала


Шинка на вода торнала,

ала йе потен сборкала,

низ криво-лево сокаче.

На сокачено – каваче,

на кавачено – пиленце,

пиленце, постро славейче.

То си на Шинка думаше:

- Шинко льо, мари хубава,

кайно си бела, черночка,

имаш ли либе да либиш?

- Славейче, постро пиленце,

стадо без овчар бива ли,

Шинка без либе да бива?

 


напред горе назад Обратно към: [български народни песни][СЛОВОТО]
© 1999-2022, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух