напред назад Обратно към: [Жюстин Томс][СЛОВОТО]Петиция


На жителите на вход Ю на блок 313 от Последна Надежда

 

Съграждани!

Ние, жителите на вход Ю на блок 313 от Последна Надежда намерихме начин да живеем и работим по-добре! Много сме щастливи и бързаме да споделим ноу хауто (т.е. как става тая работа) с вас. Ние вярваме, че този революционен метод ще подобри живота на всички в нашата мила родина. Начинът е - Интернет!

Да, правилно сте чули. И за нас до скоро това понятие ни звучеше мътно и неясно, свързвахме го само с хлапетата с подути от безсъние и взиране в мониторите очи. Но, днес, дами и господа, ние открихме силата на Мрежата! Нека обясня с малко предистория - взехме си наета линия, ще рече наехме си една от БТК-то. Е, търчахме, докато стана, дадохме в жертва част от останалите зимни запаси във вид на ракия, вино, луканка, вълча салата. Туршия не пожелаха - май свърши сезона на туршиите. И така, наетата линия разпределихме на всички от входа, по равни парчета. После проведохме обучение за повишаване компутерната грамотност. Най-големи затруднения в началото се явиха при разбирането същността на HTTP протокола от леля Марийка, но и тя вдена в крайна сметка. Та, сега га ви кажа как го потребяваме - Интернета и наетата линия де. Чичо Ламби от първи етаж редовно говори на живо по мрежата със сина си Светлио в Източен Манхатън, САЩ, но с дъщеря си Искрица може само електронни съобщения да разменя, защото в нейния университет в Лион, Франция, технологиите не са напреднали толкоз още, колкото в Последна Надежда. Кака Кичка от втория е прещастлива, защото намира най-новите рецепти за мезета, супи, сладкиши и т.н. в Интернет, а това е мечтата на живота й. Дори смята да направи свой уеб сайт за кулинарни специалисти. Ние всички вявраме, че този сайт ще е върха и ще влезе в топ 10 на най-посещаваните кордонбльо (майсторски готварски) сайтове! Сашето от третия е прещастлив и той с Интернета - гледа на живо всички мачове къде що има - разделил си е монитора на части, та да вижда няколко наведнъж и вече е най-осведоменият от всички колеги в службата, дори от БНТ-то звънят да го питат за резултатите от някой мач, който са изпуснали. Марето и Дончо от четвъртия се отклониха малко от правия път, започнаха да си падат по групови изпълнения онлайн - поне мръсни болести неможеш хвана по този начин. Те толкова се вживяха, че дори нямат време да си готвят, но пък намериха как по Интернет да си поръчват печено пиле и кола и каквото още им хрумне, та все пак решиха проблема. Двете студентки, дето са в апартамента на Кънчо от петия, и те намазаха - теглят всякакви дипломни работи от Интернета, пишат си с някакви професори от Кембрич, винаги са в крак с последния писък на модата и казват, че Готие им пратил мейлче! Ние с жената също сме щастливи от мрежата - тя чете как да възпитава по-добре отрочето. Моята мания е историята - всичко намирам, което ме интересува - с картите му, с всичките му салтанати.

Знам, че не ви звучи като врели-некипели, че това се случва в България сега, но вярвайте ми - истина е. Ние сме задружен вход, откакто наехме тази линия. Споделяме най-положителния си опит, интересни сайтове, говорим си повече от преди - в чатовете. Не се караме. Като не успеем да се засечем в чата пускаме си мейл - съвсем се промениха нещата от както имаме Интернет. Затова ние, жителите от вход Ю на блок 313 от Последна Надежда, искаме да споделим този челен опит с вас. Опитайте, съграждани! Не било само за сърдитите деца тая работа!

 

Март 2000

 


напред горе назад Обратно към: [Жюстин Томс][СЛОВОТО]

© Жюстин Томс. Всички права запазени!


© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух